Vijf natuurgerichte principes

Vijf natuurgerichte principes

De vijf natuurgerichte principes zorgen ervoor dat een therapeut zijn cliënt op een holistische wijze benadert. De diagnose en behandelmethode worden pas vastgesteld als ieder van deze vijf principes in onderstaande volgorde zijn doorlopen. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. Zonder energie, kunnen de overige vier principes niet functioneren. Voor alle principes geldt een duidelijke prioriteitsrangschikking; een principe kan niet functioneren indien de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.

Energie

Alles in en om ons heen en wijzelf zijn energie. Dat is de basis van ons leven. Wanneer er een onbalans is in de energie en in de doorstroming in het lichaam, kan het lichaam niet goed functioneren, dus ook niet herstellen. Daarom is het belangrijk dat er evenwicht komt in de energiebalans en dat eventuele blokkades, die de doorstroming van energie verhinderen, worden behandeld.

Prikkeloverdracht

Het zenuwstelsel is het communicatiecentrum van ons lichaam. Wanneer het zenuwstelsel onvoldoende informatie kan doorgeven naar de cellen en de rest van het lichaam, kan er een ontstoring ontstaan in de prikkeloverdracht. Deze storing in de prikkeloverdracht/communicatie, kan leiden tot allerlei blokkades in de functies van het lichaam.
Dit bemoeilijkt het herstellen van het lichaam. Het opsporen en elimineren van deze storingen herstelt het zelfhelend vermogen.

Drainage

Wij staan voortdurend onder toxische belasting. Zowel geestelijk als lichamelijk. Denk hierbij aan stress, straling, voeding, roken, vervuiling, enz. Dit gaat ten koste van de energie en de celcommunicatie. Om het lichaam aan te zetten tot drainage van deze toxische belasting dienen we ons regelmatig te reinigen en te detoxificeren.

Voeding

Onze energie wordt bepaald door waarmee wij ons voeden, zowel lichamelijk als geestelijk. Geestelijk voeden wij ons bijvoorbeeld met gedachten, overtuigingen, stressvolle uitdagingen en doelen. Wanneer ze negatief zijn werken ze belemmerend. Bewustwording van het gedrag en denkpatroon is van groot belang.
Lichamelijk voeden we ons met voeding. Vitaliteit valt of staat met het vermogen van het lichaam om de juiste voedingsstoffen te kunnen opnemen.

Psyche

Veel van onze gedachtepatronen en de daaruit voortkomende gedragspatronen, zijn geestelijk en/of lichamelijk belastend. Ze zijn vaak in het verleden ontstaan door bijvoorbeeld de opvoeding en de opgebouwde (negatieve) levenservaringen. Bepaalde levenspatronen lijken herhalend op te treden doordat men er (on)bewust niet de bewustwording hiervan heeft en dus ook geen inzicht. Het is belangrijk om deze patronen op te sporen, bewust te laten worden en inzichtelijk te maken. Door nieuwe inzichten is men dan in staat om verandering aan te brengen en weer op eigen kracht in het leven te staan.

Maak een terugbelafspraak

  • DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Loslaten betekent niet alles naar mijn wensen te willen laten verlopen, maar iedere dag nemen zoals hij komt en mezelf erin koesteren; Loslaten betekent minder vrezen en meer liefhebben; Loslaten betekent niet zorgen voor, maar geven om; Loslaten betekent niet dat je spijt moet hebben van het verleden, maar groeien en leven voor de toekomst.